URHEILIJAN BULGUR-ANKKASALAATTI
2 dl bulguria
4 dl kasvislientä
*
1/2 punaista chiliä
1 valkosipulinkynttä
pieni punasipuli
1 varsi kevätsipulia
rypsiöljyä
*
paprikaa
porkkana
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria
2 dl pakasteherneitä
*
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria
*
paistettua ankkaa
1. Keitä bulgur kasvisliemessä kypsäksi (n 10 minuuttia)
2. Leikkaa porkkana lohkoiksi ja leikkaa paprikasta pari sivua irti. Laita vihannekset kulhoon ja kaada päälle liraus oliiviöljyä , mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita. Levitä porkkanalohkot leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa 15 minuuttia, lisää paprikat ja paista vielä 5-10 minuuttia. Leikkaa paprikat suikaleiksi ja leikkaa porkkanalohkoja pienemmiksi
3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori punasipuli, puolita ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Viipaloi kevätsipuli. Kuumenna paistinpannulla öljy ja lisää chili, valkosipuli, punasipuli ja kevätsipulin valkoiset osat. Paista pari minuuttia koko ajan sekoittaen ja lisää kevätsipulin vihreät osat
4. Sekoita bulgur ja sipuli-chiliseos. Lisää porkkanat, paprikat sekä (jäiset) pakasteherneet
5. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada bulgurin sekaan ja sekoita
6. Lisää ankkaa (tai broileria, lohta, tofua) ja sekoita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti