sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Salaattia treeneihin

Teinillä on jälleen sunnuntainen treenipäivä, alkuun fysiikkatreenit ja sen jälkeen golftreenit. Aamupäivän harkat pidetään Kisahallilla ja vaikka paikan kahvila on ihan hyvä paikka, sunnuntain lounaslistan pyttipannu ei oikein istu urheilevan teinin ruokavalioon. Eväät ovat siis tarpeen. Banaani,  proteeiinijuomat ja täytetyt leivät toimivat hyvin eväänä, mutta joskus on mukava syödä treenipäivän lounaaksikin jotain muuta. Tämä salaatti sopii syötäväksi niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Salaatin ankan voi vaihtaa kanaan tai loheen, tai kasvisyöjän versiossa vaikka tofuun. Tosin salaatti riittää ilman proteiinilisääkin, sillä bulgurissa on proteiinia ja herneet tuovat sitä lisää. Salaatti riittää kolmelle.


URHEILIJAN BULGUR-ANKKASALAATTI

2 dl bulguria
4 dl kasvislientä
*
1/2 punaista chiliä
1 valkosipulinkynttä
pieni punasipuli
1 varsi kevätsipulia
rypsiöljyä
*
paprikaa
porkkana
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria
2 dl pakasteherneitä
*
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria
*
paistettua ankkaa

1. Keitä bulgur kasvisliemessä kypsäksi (n 10  minuuttia)
2. Leikkaa porkkana lohkoiksi ja leikkaa paprikasta pari sivua irti. Laita vihannekset kulhoon ja kaada päälle liraus oliiviöljyä , mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita. Levitä porkkanalohkot leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa 15 minuuttia, lisää paprikat ja paista vielä 5-10 minuuttia. Leikkaa paprikat suikaleiksi ja leikkaa porkkanalohkoja pienemmiksi
3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori punasipuli, puolita ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Viipaloi kevätsipuli. Kuumenna paistinpannulla öljy ja lisää chili, valkosipuli, punasipuli ja kevätsipulin valkoiset osat. Paista pari minuuttia koko ajan sekoittaen ja lisää kevätsipulin vihreät osat
4. Sekoita bulgur ja sipuli-chiliseos. Lisää porkkanat, paprikat sekä (jäiset) pakasteherneet
5. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada bulgurin sekaan ja sekoita
6. Lisää ankkaa (tai broileria, lohta, tofua) ja sekoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti