tiistai 11. toukokuuta 2010

Maukkaita sarvia

Nämä kinkkujuustosarvet onnistuvat taatusti ja keneltä vain, eikä maussakaan ole valittamista. Luovempana päivänä täytteitä voisi vaihdella, mutta joskus yksinkertainen on parasta. Sarvet maistuvat vaikkapa iltapalana, meillä usein mökkimatkan eväänä.


KINKKUJUUSTOSARVET
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
5- 5 1/2 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
**
juustoraastetta
kinkkusuikaleita
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään 2. Sekoita kuivat aineet parissa erässä maitoon ja vaivaa lopuksi sekaan rypsiöljy. Nostata lämpimässä 30 minuuttia 3. Kauli taikina ympyräksi ja leikkaa ristiin ensin neljään lohkoon ja sitten vielä jokainen lohko kahtia eli saat yhteensä 8 sarvea
4. Ripottele sarville juustoraastetta ja kinkkusuikaleita maun mukaan ja rullaa leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Nostata 15 minuuttia. Voit voidella sarvet munalla ennen paistamista, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Ripottele päälle kuitenkin juustoraastetta. Paista 200-asteessa (kiertoilmauuni) n 10-12 minuuttia, tarjoile haaleina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti