sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Päärynä, sinihomejuusto, granaattiomena

 Vaikka jouluna olisi koolla suurikin seurue ja ruokaa ostettu maltillisesti, aina jotain myös jää. Tänä vuonna olen laittanut joulukinkkua pastakastikkeeseen ja hernekeittoon ja loput joulun savulohet ovat juuri uunissa perunan ja sipulin kanssa paistumassa lohiperunalaatikoksi. Lohiperunalaatikkoon käyvät niin lämmin-,ja kylmäsavulohet, kuin graavilohetkin suloisesti sekaisin.  Perinteisen tapaninpäivän kylmäsavulohimätipastan alkusalaattina meillä oli tänä vuonna päärynä-sinihomejuustosalaatti, sekin hävikin vähentämistä, mutta sopii myös vuodenvaihteen juhliin. Granaattiomenan siemenet toivat mukavaa jouluista piristystä.


PÄÄRYNÄ-SINIHOMEJUUSTOSALAATTI
(alkusalaatti neljälle)

päärynä
1/2 pkt  Aura goldia (tai muuta sinihomejuustoa)
2 sydänsalaattia (tai muuta salaattiskoitusta)
1/2 granaattiomena
1/2 dl pähkinöitä (nyt jouluinen sekoitus)
ripaus sokeria, ripaus suolaa, mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

1. Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Anna jäähtyä ja rouhi vähän
2. Halkaise granaattiomena. Ota iso kulho ja lihanuija. Käännä granaattiomena siemenpuoli alaspäin kämmenelle kulhon päälle ja naputtele lihanuijalla, kunnes kaikki siemenet ovat irronneet. Poista mahdolliset kalvot. Lisää ripaus suolaa ja sokeria, muutama kierros mustapippuria myllystä ja reilu loraus oliiviöljyä. Sekoita hyvin
3. Levittele salaatti tarjoiluastiaan. Leikkaa päärynä pitkittän puoliksi, lohkot vielä puoliksi ja vielä kerran puoliksi (siis kahdeksaan lohkoon), ja poista siemenkodan alue. Levitä päärynälohkot tasaisesti salaatin sekaan
4. Leikkaa juusto viipaleiksi ja jaa viipaleet tasaisesti päärynöiden päälle
5. Kaada granaattiomenakastike salaatin päälle siten, että granaattiomenan siemeniä on siellä täällä pienissä kasoissa. Lisää pähkinät pinnalle

Valmistusaika: 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti