Tällä viikolla olen järjestänyt yhdessä työparini kanssa muistikahvilan puurojuhlan, hankkeen pikkujoulun ja osallistunut muistiyhdistyksen edustajana toisen yhdistyksen puurojuhlaan. Olipa maanantainakin iltaseitsemään kestänyt koulutuskin. Työtunteja on kertynyt sen verran, että taidan tehdä ensi viikolla vain yhden työpäivän ja jäädä sitten vapaalle loppiaiseen saakka. Jotenkin rytmiini sopii, että työviikkoina tehdään kaikki tarpeellinen ja tarvittaessa joustetaan ja sitten kesällä ja juhlapyhien yhteydessä voi pitää enemmän vapaata. Hankkeen pikkujouluihin teimme pientä hyvää syötävää. Työparini leipoi juustokakun, entinen yrittäjä teki saaristolaisleipää ja minä leivoin sinihomejuustopipareita ja tein poro- ja savulohitahnaa sekä punajuurihummusta. Punajuuri on aina ollut lempijuureksiani, mutta siitä tehdyn hummuksen olen löytänyt vasta viime aikoina. Hummus sopii erinomaisesti saaristolaisleivän päälle, dipiksi lohkoperunoille tai muille kasviksille, oikeastaan kaiken kanssa. Tänään haudutin meille myöhäiseksi lounaaksi parsakaalia, paistoin broilerifileet ja lisäksi punajuurihummusta. Kuvassa huono valaistus tekee hummuksesta liki violettia, oikeasti väri oli liilan-punainen, siis melkein jouluinen eli sopisi vaikka joulupöytään.
PUNAJUURIHUMMUS
n 300g keitettyjä punajuuria (käytän Lidlin valmiiksi keitettyjä)
pkt käyttövalmiita kikherneitä (voit toki keittää kikherneet itse kuivista kikherneistä)
valkosipulinkynsi
2 rkl tahinia
2 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus jeeraa eli juustokuminaa
2 rkl rypsiöljyä
vettä
1. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Valuta ja huuhtele kikherneet
2. Laita punajuuret, kikherneet, valkosipuli, tahini, sitruunamehu ja ripaus suolaa tehosekoittimen kulhoon. Lisää rypsiöljy ja loraus kylmää vettä. Sekoita tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa vedellä
3. Hummus säilyy vajaan viikon jääkaapissa, kun otat tarjolle vain kulloinkin tarvittavan määrän
Valmistusaika: 15 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti