LOHI-PERUNALAATIKKO
8 reilun kokoista perunaa
2 isoa sipulia
n. 400g lohta
reilusti tilliä
voita, rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
(alkup ohjeessa valkopippuria)
2 kananmunaa
2 dl kermaa
2 dl täysmaitoa
2. Kuori ja viipaloi sipulit ja paista voin ja rypsiöljyn seoksessa kullanruskeiksi
3. Viipaloi lohi ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli
4. Lado uunivuokaan noin 2/3 perunaviipaleista. Levitä seuraavaksi sipulit, sitten lohiviipaleet ja lopuksi tilli. Lado loput perunaviipaleet pinnalle
5. Sekoita kananmunat, kerma ja maito, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan. Paista 175-asteessa puolitoista tuntia. Tarjoile arkiversio etikkapunajuurien kanssa. Juhlavampi versio tarjoillaan tillivoisulan kera
Valmistusaika: 30 min + paistaminen 1 h 30 min
Hyvillä raaka-aineilla ja reseptillä tosiaan pääsee pitkälle :) Kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoista