lauantai 2. tammikuuta 2010

Joulukalaa pastan muodossa


Meillä oli mökillä mukana erilaisia kaloja ja mätejä. Suurin osa nautittiin kylmän kalapöydän osana Joulupäivänä. Traditioksi on kuitenkin muodostunut Tapaninpäivän pasta. Tätä pastaa syödään toki muulloinkin, mutta joulun kalapöytään meillä kuuluvat kylmäsavulohi(rullat) ja mäti tekevät pastasta erityisesti jouluun sopivan. Ruoka myös valmistuu erittäin joutuisasti, joten järven jäältä (!) palanneet nälkäiset luistelijat oli helppo saada tyytyväisiksi.

KYLMÄSAVULOHIMÄTI-PASTA

2 pss (a`150g) pakastepinaattia
rypsiöljyä
150g kirjolohenmätiä
150g kylmäsavulohta
150g creme fraichea
2 dl kermaa
mustapippuria myllystä
****
tarjoillaan keitetyn (tuore)pastan kanssa

1. Laita rypsiöljy kuumalle pannulle, lisää jäinen pinaatti ja sulattele rauhassa. Lisää creme fraiche & kerma, anna kiehahtaa
2. Lisää hieman pienityt kylmäsavulohiviipaleet sekä mäti, anna lämmitä, älä enää keitä. Rouhi pinnalle mustapippuria. Suolaa ei tarvita, koska sitä on mädissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti