lauantai 2. joulukuuta 2023

Maksaa, sipulia ja puolukoita

Kävimme päiväkävelyllä kauden ensimmäisissä joulumyyjäisissä Marttamajalla. Myyjäisten jälkeen matka jatkui kaupan kautta kotiin. Reppu tuli täyteen perunoita, porkkanoita, sipulia, kotimaisia omenoita, leipää ja proteiiniksi rahkaa ja maksaa. Taisi mukana olla jotain muutakin. Ostoksille tuli hintaa 12 euroa, ei siis paljon kun aineksista saa pääruuan ja viikonlopun aamupalat kahdelle. Maksan kaveriksi kuuluun ehdottomasti kuullotettu sipuli. Olin jo kasaamassa annoksia, kun alkoi tuntua, että kastikekin olisi tarpeen. Lorautin pannulle vähän kermaa, lisäksi kokojyväsinappia ja soijakastiketta. Myös kuullotettu sipuli päätyi kastikkeeseen. Lisäksi keitettyjä perunoita ja porkkanoita sekä tietenkin puolukoita. Myös ne kuuluvat maksan kaveriksi.


  MAKSAA SIPULI-KERMAKASTIKKEESSA
(kahdelle)

400g naudan maksaa palana
6 keltasipulia
suolaa ja mustapippuria myllystä
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
desi kuohukermaa
kokojyväsinappia
soijakastiketta

1. Aloita sipuleista, kuori ja viipaloi. Kuullota sipuleita rypsiöljyn ja voin seoksessa kymmenisen minuuttia,  kunnes ne antautuvat. Laita levy pienemmälle ja jaksa paistamista sipuleita välillä käännellen ainakin 45 minuuttia
2. Poista maksasta kalvot ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Paista kuumalla  pannulla voin ja rypsiöljyn seoksessa molemmin puolin pari minuuttia. Suolaa ja pippuroi maksat
3. Kaada pannulle kerma, lisää pari teelusikallista sinappia ja loraus soijakastiketta ja kuullotettu sipuli. Sekoita ja anna kastikkeen kiehua kasaan pari minuuttia

Valmistusaika: reilu tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti