Tänään leivomme ensimmäiset saaristolaisleivät mukaan huomiselle Helsingin matkalle. Omansa saavat entinen naapuri Marja sekä molemmat lapset. Jouluksi leivotaan sitten lisää, muutama lahjaksi ja tarpeeksi omaan käyttöön. Vaikkei saaristolaisleivän leipominen järin vaikeaa olekaan, ei samaan aikaan kannata miettiä työlästä ruokaa. Ruokana siksi pastaa. Ja kun kalaa pitäisi syödä, niin tänään pastakastikkeessa Hätälän lohisuikaleita, jotka olivat arkiruokaan sopivasti alennuksessa.
PASTAA PIPPURISESSA LOHI-PINAATTIKASTIKKEESSA
(kahdelle-kolmelle)
sipuli
valkosipulinkynsi
10 noppaa pakastepinaattia
240g lohisuikaleita
(paketti sattui olemaan 240g, enemmänkin saa laittaa)
2,5 dl pippurinen ruokakerma
rypsiöljyä paistamiseen
*
pastaa
1. Laita (kuiva)pasta kiehumaan. Jos käytät tuorepastaa, tee kastike ensin lohta vaille valmiiksi
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita pari minuuttia rypsiöljyssä. Lisää pakastepinaatti ja sekoittele välillä, kunnes pinaatti sulaa
3. Lisää lohisuikaleet, pieni saksilla, jotta lohi leviää tasaisesti. Sekoittele pari minuuttia. Lisää kerma, anna kiehahtaa. Nosta valutettu pasta sekaan, sekoita ja tarjoile.
Valmistusaika: 15 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti