Neiti rakastaa parsaa ja hollandaisekastiketta. Lähikaupassa oli saatavana ensimmäiset eurooppalaiset parsat, ohutta vihreää parsaa Espanjasta. Lisäksi pannulla paistettua taimenta. Lueskelin aiemmin neidille pari vuotta sitten joululahjaksi ostamaani Anni Hautalan Ruokakirjaa ja mieleen muistui sen hollandaiseresepti. Kastike oli helppo tehdä ja valmistui nopeasti. Tämä tullee arjessa korvaamaan aiemmin käyttämäni Julia Childin hollandaisen, jonka olen onnistunut hätäillessäni keittämään munakokkeliksi Tee hollandaise vasta kun kaikki muut aterian osat ovat valmiita ja ihmiset on kutsuttu pöytään.
ANNI HAUTALAN HOLLANDAISE
120g voita
2 kananmunankeltuaista
1 rkl vettä
1 tl omena- tai valkoviinietikkaa
1 tl sitruunanmehua
ripaus suolaa
1. Sulata kasarissa voi ja anna kiehahtaa
2. Laita muut aineet sauvasekoittimen kulhoon
3. Käynnistä sauvasekoitin kulhossa ja kaada kuuma voisula ohuena nauhana kulhoon sauvasekoittimen käydessä
4.Tarkista maku, lisää halutessasi tilkka sitruunanmehua
5. Tarjoile heti kuumana. Anni Hautalan mukaan kastike on kamalaa kylmänä, testattu on
Valmistusaika: 5 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti