lauantai 29. helmikuuta 2020

Talvisalaattia ruusukaalista

Kaalit, valkokaali tavallisimpana maistuvat koko perheelle. Silti kaalia tulee syötyä aivan liian harvoin, edes sitä valkokaalia ei taida olla edes joka kuukausi. Kaalissa saa monipuolisesti vitamiineja, siinä on kuituja, se on edullista, suomalaista kaalia on saatavilla läpi vuoden. Ei siis pitäisi olla syitä olla syömättä kaalia. Sitä vain on tottunut tekemään valkokaalista sen laatikon ja kääryleet ja  ei tule kokeiltua mitään muuta. Ruusu- tai brysselinkaali taitaa olla eniten mielipiteitä jakava kaali. Muisto koulu- tai lounasruokalan ylikypsiksi keitetyiksi ruusukaaleista estää niiden kokeilemisen kotona. Minulla ei ole ollut mitään kammoa ruusukaalia kohtaa, silti entinen yrittäjä sai ehdottaa monta kertaa ruusukaalien ostamista ennen kuin lämpenin ajatukselle. Vähän googelointia ja resepti ensimmäiselle kahdesta ostetusta ruusukaalipakkauksesta löytyi. Toisen pakkauksen paistoin perjantaina perunoiden kanssa. Tämä lämmin salaatti valmistuu kätevästi yhdessä astiassa, joten tiskarikin kiittää. Resepti Maku-lehden.

PAAHDETTU RUUSUKAALISALAATTI

1 pss ruusukaaleja
1 prk kikherneitä (käyttövalmiita)
200g fetaa
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
2 tl juustokuminaa

Kastike:
2 rkl dijonsinappua (täysjyvä- nyt ei ollut)
2 rkl oliiviöljyä
raastettu sitruunan kuori
3 rkl sitruunanmehua (lisäsin sitruunan määrää)
ripaus suolaa ja mustapippuria
*
lehtipersiljaa

1. Halkaise ruusukaalit, huuhtele ja kuivaa. Levitä ruusukaalit uunipellille
2. Huuhtele kikherneet, kuivaa ja kaada pellille
3. Levitä öljy ja mausteet pellille, sekoita hyvin. Paista 200-asteessa 10-15 minuuttia. Käännä ruusukaalit ja  palastele fetajuusto pellille. Jatka paistamista 5-10 minuuttia
4. Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet. Kaada kastike paistoksen päälle, sekoita  ja viimeistele lehtipersiljalla

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti