TONNIKALAA AASIALAISEEN TAPAAN; KOOKOSRIISIÄ JA PAKSOITA
(kolmelle)
n. 450g tonnikalaa (pala fileen kapeasta päästä)
viispippuria
seesaminsiemeniä
*
2 dl basmatiriisiä
2 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
suolaa
*
3 minipaksoita
seesamiöljyä
sormisuolaa
*
tarjoiluun:
1 punainen chili
tuoretta korianteria
soijakastiketta
teriaykikastiketta
1. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan kookosmaidon ja veden seoksessa
2. Leikkaa tonnikala pitkittäin kolmeksi tangoksi. Kierittele tangot viispippurissa ja seesaminsiemenissä. Paahda tangot jokaiselta pitkältä sivulta 30-45 sek/ sivu (kalan pitää jäädä sisältä punaiseksi), ja leikka ohuiksi viipaleiksi
3. Leikkaa minipaksoit pitkittäin kahtia ja vielä kahtia. Paahda kuumalla, kuivalla parilapannulla, kunnes pinta alkaa ruskistua. Pirskota pinnalle seesamiöljyä ja viimeistele sormisuolalla
4. Tarjoile pilkotun chilin , korianterin, soija- ja teriykikastikkeen kanssa
Valmistusaika : < 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti