keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Oikein paistettu tonnikala

Tällä hetkellä on keskellä päivääkin aikaa kaikelle tarpeelliselle tai tarpeettomalle, kuten Jamie Oliverin 15-minuutin aterioiden katsomiseen. Ihan viidessätoista minuutissa ei kotikokki suorituksesta selviä. Tai en minä ainakaan, varsinkaan kun en Jamien tapaan viitsi käyttää sähköistä monitoimikonetta pilkkomiseen vaan mieluummin veistä ja tavallista raastinta. Sen koneen pesemiseen kun menisi sitten toiset viisitoista minuuttia. Viime perjantaina herkuttelimme Jamien aterioista ideansa saaneelle tonnikalalla. Tykkäsimme kaikki, neiti erityisesti. Hän ihmetteli, ettei pidä lainkaan purkkitonnikalasta, mutta näin paistettuna se on täydellistä.


TONNIKALAA AASIALAISEEN TAPAAN; KOOKOSRIISIÄ JA PAKSOITA
(kolmelle)

n. 450g tonnikalaa (pala fileen kapeasta päästä)
viispippuria
seesaminsiemeniä
*
2 dl basmatiriisiä
2 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
suolaa
*
3  minipaksoita
seesamiöljyä
sormisuolaa
*
tarjoiluun:
1 punainen chili
tuoretta korianteria
soijakastiketta
teriaykikastiketta

1. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan kookosmaidon ja veden seoksessa
2. Leikkaa tonnikala pitkittäin kolmeksi tangoksi. Kierittele tangot viispippurissa ja seesaminsiemenissä. Paahda tangot jokaiselta pitkältä sivulta 30-45 sek/ sivu (kalan pitää jäädä sisältä punaiseksi), ja leikka ohuiksi viipaleiksi
3. Leikkaa minipaksoit pitkittäin kahtia ja vielä kahtia. Paahda kuumalla, kuivalla parilapannulla, kunnes pinta alkaa ruskistua. Pirskota pinnalle seesamiöljyä ja viimeistele sormisuolalla
4. Tarjoile pilkotun chilin , korianterin, soija- ja teriykikastikkeen kanssa

Valmistusaika : < 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti