tiistai 25. helmikuuta 2020

Muurahaiset kiipeävät puuhun

Kasvispainotteisen ruuan vallitessa neiti kysyi kainosti, voisiko meillä olla ihan jauhelihaa. Hän rakastaa muruksi paistettua maustettua jauhelihaa. Usein se hupenee pannulta sellaisenaan. Minulle muistui mieleen jossain lehdessä ollut itämainen, olisiko kiinalainen jauheliharuoka, jolla on hassu nimi "muurahaiset kiipeävät puuhun". Vähän etsintää ja löytyihän tuo. Kiinalainen versio meidän jauhelihamakaronista. Autenttisessa versiossa on enempi ainesosia, tässä otetaan mitä kaapissa on ruokaa. Tätä ruokaa ei todellakaan ole kasviksilla pilattu. Eikä myöskään hinnalla. Uskon ruuan olevan myös lasten mieleen, mausteita voi silloin miedontaakin. 


KIINALAISET JAUHELIHANUUDELIT eli MUURAHAISET KIIPEÄVÄT PUUHUN
(yhdelle nälkäiselle tai kahdelle ei-niin-nälkäiselle)

250g nauta-sikajauhelihaa (tai muuta jauhelihaa)
75g riisinuudeleita
*
seesamiöljyä
valkosipulinkynsi
pätkä tuoretta inkivääriä
ripaus cayennepippuria
2 rkl soijakastiketta
1 kevätsipulinvarsi
puolikas  punainen chili

1. Laita jauheliha paistumaan murumaiseksi. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli sekaan. Sekoittele kunnes jauheliha saa hyvän värin. Lisää soijakastike ja siirrä sivuun
2. Kypsennä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Valuta ja mausta seesamiöljyllä
3. Sekoita nuudelit ja jauheliha. Hienonna pinnalle kevätsipulia ja chiliä

Valmistusaika: 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti