maanantai 17. helmikuuta 2020

Karitsaa uunissa

Käytin viikonlopun vapaaehtoistöissä. Järjestimme neljättä kertaa tapahtuman, jossa ohjasimme nuoria työnhaun saloissa yhdessä SOS-Lapsikylän ja Janssenin väen kanssa. Perhe osallistui kannustamalla ja huolehtimalla viikonlopun aterioista kotona. Sunnuntain perheen kokkiopiskelija teki meille todellista herkkua, karitsanpotkaa uunissa. Entinen yrittäjä toimi apukokkina ja pääsi kuorimaan perunat. Valmis ruoka odotti kun kotiuduin neljän jälkeen. Kolme henkeä söi vain puolitoista potkaa. Loput laitoin kanaliemeen hautumaan, ja revin neljän tunnin hautumisen jälkeen haarukalla nyhtökaritsaksi. Karitsaohje googlattu HS:sta.


CORDERO ASADO eli KARITSAN POTKAA UUNISSA

4 karitsanpotkaa
4 isoa perunaa
250g kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
2 (puna)sipulia
tuoretta timjamia
2 laakerinlehtä
2 dl valkoviiniä
suolaa, mustapippuria myllystä

1. Kuori sipulit
2. Kuivaa potkat leivinpaperilla ja laita leivinpaperilla vuoratulle korkealaitaiselle uunipellille
3. Kuori ja lohko perunat. Levitä sipulit, tomaatit ja perunalohkot pellille
4. Kaada valkoviini pellille
5. Lisää mausteet ja valuta oliiviöljy päälle. Peitä pelti foliolla ja paista 175-asteessa 2 1/2 tuntia. Ota folio pois ja nosta unnin lämpö 225-asteeseen, paista vielä vartti, jotta potkat saavat väriä
5. Jos potkiajää, laita ne pataan, kaada päälle kiehuvaa kanalientä. Laita kansi päälle ja nosta vuoka 100-asteiseen uuniin ainakin neljäksi tunniksi tai kunnes lihan saa revittyä suikaleiksi

Valmistusaika: 15 min + paistaminen 2 h 30 min + 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti