TOMAATTI-MUSTAPAPUKEITTO
2 tlk (laadukasta) tomaattimurskaa
(tai 8 kypsää tomaattia)
rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
6 dl kasvislientä
(jos käytät tomaatteja lisää liemen määrää)
2 viipaletta vaaleaa kuivahtanutta leipää
2 tl hienoa sokeria
pari kierrosta mustapippuria myllystä
1 prk käyttövalmiita mustapapuja
1/2 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
100g fetajuustoa
1. Jos käytät kokonaisia tomaatteja paahda ne 225-asteisessa uunissa oliiviöljyn kanssa 15 minuuttia
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rypsiöljyssä muutama minuuttia, lisää juustokumina ja jatka kuullotamista hetki. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Lisää leipviipaleet, sokeria ja mustapippuri (ja paahdetut tomaatit jos käytät niitä). Keitä muutama minuutti. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella
4. Valuta mustapavut ja lisää keittoon. Hienonna persilja, murustele feta. Lisää fetaa ja persiljaa keitto-annosten päälle
Valmistusaika: 15min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti