VALKOSUKLAA-VADELMAKAKKU
(noin 30:lle)
9dl gluteenitonta jauhoseosta
51/4 dl hienoa sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
6 kananmunaa
41/2 dl maitoa (huoneenlämpöistä)
2 1/2 dl rypsiöljyä
6 dl tuoreita vadelmia
Täyte ja kuorrutus:
250g valkosuklaata
600g maustamatonta tuorejuustoa
71/2 dl vispikermaa
suklaakukat:
200g valkosuklaata
punaista jauheväriä
(ilmapalloja)
vadelmia
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 irtopohjavuokaa (halkaisija 26cm)
2. Sekoita kakun kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, rypsiöljy ja kananmunat. Siivilöi kuivat aineet nesteiden sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele vadelmat joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä vuuassa 5min ja kumoa kakut. Jätä vuoka päälle, jotta kakut pysyvät mehevinä
3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää sulatettu suklaa joukkoon. Kääntele tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon
4. Halkaise kakut ja käytä puolet täytteestä kakun täyttämiseen. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Vedä ruokalusikalla urat kuorrutteen pintaan
5. Valmista kukat. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Ota osa valkosuklaasta erilleen ja värjää. Sekoita valkosuklaat varovasti, jotta väristä tulee marmoroitunut (Emman ohjeessa ilmapalloihin puhallettiin hieman ilmaa ja pallot kasteltiin suklaaseen. Suklaan kuivettua, pallot puhkaistiin varovasti ja suklaakukat irroteltiin palloista. Minulla tämä ei oikein onnistunut, joten sovelsin). Maalaa sulasta suklaasta lehtiä leivinpaperille ja nosta paperi lehtineen pakastimeen. Irrota jähmettyneet lehdet ja koristele kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti