sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kaalia ja lammasta

Mökillä minun alkoi tehdä mieli lammaskaalia. Pakkohan tuo mielihalu oli toteuttaa. Tein yksinkertaisen mökkiläisen version jauhelihasta. Kuivatut karpalot viimeistelivät ruuan. Helppoa ja maukasta. Ruoka jäi kuvaamatta, joten kuvassa iltatunnelmia.
Neiti ja ystävät iltakalassa


MÖKKILÄISEN LAMMASKAALI
(kahdelle)

pieni savoijinkaali
2 porkkanaa
240g lampaan jauhelihaa (pakaste)
pieni sipuli
valkosipulinkynsi
1/2 dl kuivattuja karpaloita
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
vettä

1. Leikkaa porkkanat lanteiksi. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipulit
2. Paista jauheliha, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kaali ja tilkka vettä, anna hautua vartti. Lisää porkkanat ja karpalot ja tarvittaessa vettä. Hauduta 15 minuuttia. 

Valmistusaika: aktiivinen 10 min , passiivinen 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti