tikkupullataikina:
4 -41/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl hienoa sokeria
(jos teet makeita tikkupullia, käytä 1/2 dl sokeria)
2 tl kuivahiivaa
2 dl maitoa
(2 rkl pullomargariinia/rypsiöljyä)
1. Sekoita kuivat aineet. Lisää maito (ja rasva) ja vaivaa taikinaksi
2. Anna taikinan kohota hetki
3. Rullaa taikina pötkylöiksi ja kiedo pötkylät mieleisen makkaran ympärille, ei liian kireälle, sillä taikina leviää paistettaessa
4. Työnnä "hodari" makkaratikkuun ja paista hyvässä hiilloksessa käännellen 10-15 minuuttia, kunnes tikkupulla on kypsää ja leikkaa pitkittäin auki (kuin hodari), täytä mieluisilla mausteilla ja nauti
2. Anna taikinan kohota hetki
3. Rullaa taikina pötkylöiksi ja kiedo pötkylät mieleisen makkaran ympärille, ei liian kireälle, sillä taikina leviää paistettaessa
4. Työnnä "hodari" makkaratikkuun ja paista hyvässä hiilloksessa käännellen 10-15 minuuttia, kunnes tikkupulla on kypsää ja leikkaa pitkittäin auki (kuin hodari), täytä mieluisilla mausteilla ja nauti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti