perjantai 12. elokuuta 2016

Suolaista kääretorttua

Vietimme juhannuksen perinteisesti mökillä, aattoon asti yrittäjän kanssa kahdestaan ja juhannuspäivänä mukaan liittyivät neiti sekä teini ystävineen. Sunnuntaina kahvittelimme vielä vanhempieni kanssa. Juhannus kun oli halusin tarjota jotain juhlavampaan. Jossain alkukesän lehdessä oli koukuttava ohje, joka onnistuisi mökilläkin. Valmistin rullan gluteenittomana

LOHI-KÄÄRETORTTURULLA 

15 palaa gluteenitonta leipää
1 dl maitoa kostutukseen

täyte:
400g lämminsavulohta
200g piparjuurituorejuustoa
4 rkl hienonnettua tilliä
sormisuolaa

kuorrutus:
400g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa, mustapippuria, sinappia

koristelu:
100g kylmäsavulohta
tilliä

1. Levitä leivät tuorekelmun päälle limittäin, 3x5 viipaletta. Halutessani leikkaa leivistä kuoret pois. Kauli leipäviipaleita ohuemmiksi. Kostuta maidolls
2. Sekoita täytteen aineent ja levitä täyte leipälevylle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi ja nosta rulla jääkaappiin maustumaan
3. Mausta kuorrutteen tuorejuusto suolalla, mustapippurilla ja sinapilla. Ohenna tarvittaessa maidolla.  Nosta kääretorttu jääkaapista, poista kelmu ja kuorruta. Koristele kylmäsavulohiruusuilla ja tillillä

Valmistusaika: aktiivinen 1 h, passiivinen vähintään 4 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti