torstai 18. elokuuta 2016

Mökkisavustimella

Alkukesän kokeilu savustetuista perunoista sai tahtomaan lisää. Olin lukenut jostain lehdestä litistetyn, grillatun broilerin ohjeen ja sovelsin sitä savustamiseen. Mausteet oma sovellukseni. Lisäksi vihreää salaattia ja aiolia ja kahden hengen illallinen mökillä oli valmis.Loput broilerista käytin pyttipannuun seuraavana päivänä. Meidän savustimellamme savustusaika oli kaksi tuntia, ulkolämpötila ollessa +20. Siis aika hidasta savustamista, joka varmisti mehevän lopputuloksen.



SAVUSTETTU BROILERI
(kahdelle)
1 valmiiksi suolattu broileri
3 rkl sriracha-kastiketta
3 rkl vaahterasiirappia

1. Leikkaa saksilla broilerin selkärangan kahtapuolta, jotta selkäranka irtoaa. Poista selkäranka. Käännä lintu selälleen ja paina käsillä päältä, jotta lintu listystyy
2. Sekoita sriracha ja vaahterasiirappi ja levitä seos broilerin päälle. Anna maustua tunti
3. Kuumenna savustin. Nosta broileri savustimeen ja anna savustua, kunnes lintu on kypsä. Käännä broileria pari kertaa savustumisen aikana.

Valmistusaika: 15 min + tunnin maustuminen+ 2 tunnin savustuminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti