sunnuntai 28. elokuuta 2016

Oman puun omenoista

Käytän omaa blogiani keittokirjan tapaan, kun pitää tehdä joku tuttu resepti, joka kuitenkin kaipaa pientä tarkistamista. Tänään huomasin jälleen, että yksi paljon käytetty resepti ei ole koskaan päätynyt blogiin. Pihapuu notkuu omenoista ja ajattelin tehdä pellillisen omenapiirakkaa. Osa saa mennä suoraan pakastimeen ja osan otan mukaani SOS-Lapsikylään, jossa teen vapaaehtoistyönä sunnuntailounaan aikuistuville nuorille. Tuttua ohjetta ei vain blogissa ollut. Joten vanha kotitalouden kirja esiin ja piirakan tekoon. Kirjassa ohje riittää isoon pyöreään piirakkavuokaan, kerroin ohjeen kahdella ja tästä tulee pellillinen.

OMENAPIIRAKKA
(pellillinen)
4 kananmunaa
3 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl maitoa
*
n kilo omenoita
1 rkl tummaa ruokokidesokeria

1. Vaahdota kananmunat ja sokerit. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan vuorotellen maidon ja rypsiöljyn kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi
2. Poista omenista kodat ja leikkaa omenat viipaleiksi
3. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä omenaviipaleet pinnalle. Ripottele päälle sokeria. Paista 225- asteeessa 20 minuuttia

Valmistusaika: 15 min + 20 min paistaminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti