sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kesälomalla maisteltua

Teini matkustaa tiistaina ison meren yli aloittaakseen viikon kuluttua opinnot Etelä-Carolinassa. Pikkuhiljaa olohuoneen pöydälle on kerätty kaikenlaista tarpeellista mukaanotettavaksi. Varsinainen pakkaaminen tapahtuu maanantaina. Itse olen alkuviikon työmatkalla, joten en pääse saattamaan. Helsinki-Vantaalle lähtevät kuitenkin yrittäjä, neiti ja teinin tyttöystävä.
Neidin rippijuhlien aikaan teini tapasi monia sukulaisiamme ja perinteisesti juhlien tapaan puolin ja toisin sovittiin, että pitäisi nähdä vielä kesän aikana. Teinin eno kehui grilliään ja yrittäjän sisko miehensä kanssa venettään. Mitäpä teki teini, hän soitti molemmille ja kysyi josko grilli kuumenisi ja vene irtoaisi laiturista, jos hän tyttöystävänsä kanssa tulee käymään. Samalla matkalla nähtiin myös molempien isovanhempia. Yrittäjän siskon, Annen tekemä kakku oli niin hyvää, että teini toivoi kotiuduttuaan sitä muutamaan kertaan. Tänään teimme neidin kanssa kakkua Annen ohjeella.Kakku tarjoillaan myöhemmin tänään, mutta teini laadunvarmisti kakun ja sanoi sen olevan hyvää. Myös hymy kertoi samaa. 


BRITAKAKKU
1/2 uunipellillistä

taikina:
250g voita
2 dl hienoa sokeria
4 kananmunan keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
kaikkien aineiden tulee olla huoneenlämpöisiä


marenki:
4 kananmunan valkuaista
3 dl hienoa sokeria
3 tl vaniljasokeria
(ripaus suolaa- oma lisäys)
kaikkien aineiden tulee olla huoneenlämpöisiä
*
mantelilastuja

täyte:
5 dl kermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 banaania
3 dl mansikoita

1. Aloita marengista ja vaahdota valkuaiset ja sokerit
2. Tee taikina. Vaahdota kuutioitu voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen, koko ajan sekoittaen. Sekoita mukaan jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe vuorotellen maidon kanssa
3. Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina leivinpaperin päälle, tasoita taikina pellin kokoiseksi. Levitä päälle marenki ja ripottele pinnalle mantelilastut
4. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia
5. Leikkaa levy kahtia. Vaahdota kerma ja mausta sokerille. Leikkaa banaanit ja mansikat viipaleiksi
6. Levitä puolet kermavaadosta toiselle puolikkaalle, lado päälle ensin banaanit ja sitten mansikat. Levitä päälle loppu kermavaahto. Nosta toinen puolikas kanneksi ja paina kevyesti

Valmistusaika: 30 min + paistaminen 35 min, jäähdyttäminen 15min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti