maanantai 1. helmikuuta 2016

Sunnuntai-aamu

Teini lähti kohti Portugalia. Tiedossa on kymmenen päivää golfia ja yhdet kisatkin. Aamiaisella halusimme herkutella yhdessä. Yrittäjä paistoi vohveleita, joiden päälle sai kasata mieleisensä päälliset. Koska vohvelit ovat parhaimmillaan juuri paistettuna, palastelimme aina juuri paistuneen vohvelin tasaisesti kaikille ja kokeilimme erilaisia yhdistelmiä. Neiti piti vaahterasiirapista ja mustikoita. Omien vohveleideni päälle kasasin salaattia, lohiviettelystä ja mätiä. Teini herkutteli tyttöystävän Meksikosta tuomalla Cajeta quemada- kastikkeella, Nutellalla sekä marjoilla. Tyttöystävä kokeili myös lohta ja mätiä. Ja yrittäjä paistoi vohveleita , kunnes kaikki olivat täynnä ja hänkin sai istahtaa syömään. Vohvelien ohje K-ruokalehdestä.


RAPEAT VOHVELIT
18 kpl

3 kananmunaa
3 dl täysmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3/4 dl sulatettua voita
2 dl vichyä
*
paistamiseen sulatettua voita

1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki, Lisää maitoa
2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita taikinaan
3. Sulata voi  (sulata samalla paistamiseen tuleva voikin) ja sekoita taikinaan. Anna taikinan turvota 30 minuuttia ja lisää vichy. Sekoita
4. Kuumenna vohvelirauta, ja sivele pinnat voilla. Kaada kauhallinen taikinaa raudalle, sulje kansi ja paista vohveli kypsäksi. Jatka kunnes olet paistanut kaikki vohvelit
5. Tarjoile haluamiesi lisäkkeiden kanssa. Vohvelit ovat parhaimmillaan juuri paistettuina

Valmistusaika: 10min+ taikinan turvottaminen 30min + paistaminen 30 min


LOHIVIETTELYS

200 g kylmäsavulohta
1 dl tilliä
punasipuli
 1 dl majoneesia
kermaviiliä
mustapippuria

1. Hienonna lohi. Kuori ja kuutioi sipuli. Hienonna tilli.
2. Yhdistä lohi, tilli ja sipuli kulhossa. Lisää majoneesi ja sekoita hyvin. Lisää kermaviiliä, kunnes seos haluamasi paksuista. Mausta mustapippurilla. Anna maustua tovi jääkaapissa

Valmistusaika: 15 min + maustuminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti