maanantai 8. helmikuuta 2016

Yllätystä neidille

Lauantaina yrittäjä järjesti neidille yllätystä, eli tapetoi neidin huoneen yhden seinän trooppisella maisematapetilla. Myös ateriamme vei meidän pois päivän lumipyrystä. Pariloitu tonnikala sai seurakseen vihreän kastikkeen sekä peruna-artisokkasalaatin, joka viimeisteltiin samalla vihreällä kastikkeella. Salsa verde toimii erittäin hyvin myös minkä tahansa grillatun linnun tai lihan lisäkkeenä. 


TONNIKALAPIHVIT JA SALSAVERDE
(kahdelle)

2 tonnikalapihviä 

Salsa verde:
2 valkosipulinkynttä
pieni punasipuli
nippu lehtipersiljaa
nippu basilikaa
 5 anjovisfileetä
 2 rkl kapriksia
1 tl dijonsinappia
 1 rkl omenaviinietikkaa
oliiviöljyä
mustapippuria

1. Kuori valkosipulinkynnet, kuori ja paloittele sipuli. Laita kaikki kastikkeen aineet oliiviäljyä ja mustapippuria lukuunottamatta tehosekoittimeen, ja aja hienoksi. Lisää öljyä liruttaen sekaan, kunnes seos on juoksevaa. Mausta mustapippurilla. (suolaa tulee kapriksista ja anjoviksesta) Nosta jääkaappiin maustumaan
2. Paista pihvit kuumalla parilapannulla molemminpuolin nopeasti. Pihvi saa jäädä (lue pitää jäädä) sisältä punaiseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti