LASKIAISPULLAT
3 dl punaista maitoa
1 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
9 dl vehnäjauhoja
1 dl pullomargariinia
*
vatkattu kananmuna
raesokeria
*
vatkattu kananmuna
raesokeria
*
vadelmahilloa
kuohukermaa (vatkaa vaahdoksia)
1. Lämmitä maito 42-asteeseen, lisää hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna, sekoita
2. Lisää 3 dl jauhoja vispaten. Lisää loput jauhot desi kerrallaan, ensin vispaten ja lopuksi käsin vaivaten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan nousta liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (reilu puoli tuntia)
3. Leivo taikina pikkupulliksi ja nostata pullia uunipellillä liinalla peitettynä puoli tuntia. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria
4. Paista pullia 225-asteessa noin 10-15 minuuttia
5. Anna pullien jäähtyä. Leikkaa pullista hattu pois ja levitä alimmaiselle pullapuolikkaalle vadelmahilloa ja pursota päälle kermavaahtoa. Nosta hattu päälle ja nauti
Valmistusaika: taikinanvalmistus 15 min + kohotus 30 min + pullien pyörittäminen 10 min + kohotus 30 min + paisto 15 min + jäähdyttäminen 30 min + täyttäminen 10 min = 2 h 20 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti