sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Hyvää ystävänpäivää!

Neiti on ollut flunssainen pari päivää. Hän ei ole jaksanut tehdä mitään, lähinnä nukkunut. Ruokakaan ei ole oikein maittanut, mutta onneksi eilen oli jo parempi päivä. Tänään neiti puuhaili keittiössäkin, sillä eihän ystävänpäivänleivonnaista voinut jättää äidin varaan. Leivoksista kakuksi muokattu ohje Kodin Kuvalehdestä. Neiti vähensi sokerin määrän puolestatoista desistä kahteen lusikalliseen


YSTÄVÄNPÄIVÄN JUUSTOKAKKU

200g tummia täytekeksejä
80g sulatettua voita

täyte:
4 liivatelehteä
(vettä)
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl kuohukermaa
2 rkl hienoa sokeria
vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua

Vadelmasydän:
200g pakastevadelmia
1 rkl sokeria
1/2 dl vettä
1 1/2 tl perunajauhoja

1.Aloita vadelmista. Mittaa kattilaan sokeri ja vadelmat. Sekoita perunajauhot veteen ja kaada kattilaan. Keitä koko ajan sekoittaen viisi minuuttia. Anna jäähtyä
2. Murskaa keksit muovipussissa kaulimella. Kaada keksimuru kulhoon ja lisää voisula. Sekoita hyvin
3. Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla. Painele keksiseos vuuan pohjalle
4. Laita liivatteet kylmään veteen
5. Notkista tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston ja sokereidne kanssa. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada mehu juustokermaseokseen ja sekoita hyvin. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan. Muotoile vadelmasydän kakun pinnalle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään neljäksi tunniksi

Valmistusaika: 30 min + hyydyttäminen 4h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti