torstai 18. helmikuuta 2016

Kastiketta kalalle

Täytyy tunnustaa, ettei kalaa kaksi kertaa viikossa toteudu meillä. Kesällä syömme paljon järvikalaa ja savustettua lohta. Silloin kalaa on pöydässä liki päivittäin. Näin talvella ateriana on kalaa ehkä kerran viikossa, tavallisimmin lohta. Kävin yrittäjän kanssa kaupassa lauantaina ja vähissä olivat valikoimat (kun ei halunnut sitä lohta). Päädyimme pakastekalaan eli  seitiin. Teini totesi pöydässä, ettei koulun pakastesei kyllä ihan tältä maistunut. Siis hyvältä. Osansa toki oli voikastikkeella, äyriäisrisotolla sekä hyvällä salaatilla. Alkuperäinen ohje Julia Childin, voin määrää vähensin


VOIKASTIKE
(kuudelle)



1/2 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl valkoviiniä
1/2 hopeasipulia
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
200g voita
1-2 rkl sitruunanmehua
(suolaa)

1. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä etikkaa, viiniä, sipulia ja timjamia kunnes nestettä on jäljellä 2 ruokalusikallista (eli redusoi)
2. Kuutioi jääkaappikylmä voi noin sentti kertaa sentin paloiksi.  Laita kattila, jossa keitetty etikka, viini yms pienelle liekille. Tiputa sekaan voinokare kerrallaan ja "poraa" sauvasekoittimella tasaiseksi. Toista kunnes kaikki voi on käytetty. Mausta sitruunanmehulla. Lisää tarvittaessa suolaa (nyt voi suolaista, joten ei tarvinnut). Tarjoile heti

Valmistusaika 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti