VOIKASTIKE
(kuudelle)
1/2 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl valkoviiniä
1/2 hopeasipulia
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
200g voita
1-2 rkl sitruunanmehua
(suolaa)
1. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä etikkaa, viiniä, sipulia ja timjamia kunnes nestettä on jäljellä 2 ruokalusikallista (eli redusoi)
2. Kuutioi jääkaappikylmä voi noin sentti kertaa sentin paloiksi. Laita kattila, jossa keitetty etikka, viini yms pienelle liekille. Tiputa sekaan voinokare kerrallaan ja "poraa" sauvasekoittimella tasaiseksi. Toista kunnes kaikki voi on käytetty. Mausta sitruunanmehulla. Lisää tarvittaessa suolaa (nyt voi suolaista, joten ei tarvinnut). Tarjoile heti
Valmistusaika 15 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti