lauantai 6. helmikuuta 2016

Gambas al ajillo

Suomen talvi on helmikuussa parhaimmillaan, valkoista lunta, pikkupakkasta ja aurinkokin näyttäytyy. Silti vähän lisää lämpöä ja aurinkoa ei olisi pahitteeksi. Kun talvilomaan on vielä aikaa, voi matkailun tuntua hakea ruuasta. Eilen "tapastelin" yrittäjän kanssa. Jokaisen espanjankävijän tapas - valkosipulikatkaravut saivat seurakseen italialaista tomaattibruschettaa. Koska teini golfailee Portugalissa ja neiti opettelee partiojohtajan taitoja Nuuksiossa saimme herkutella kahdestaan. Tapaksethan ovat yleensä pikkuannoksia, me nautimme ravut pääruokana. Espanjassa ravut tarjoillaan tavallisesti pienissä saviastioissa. Meillä ei sellaisia ole, mutta blinipannut toimivat tarjoilussa yhtä hyvin. Ne myös säilyttivät ruuan lämpöisenä pitkään.

VALKOSIPULIKATKARAVUT
(kahdelle pääruokana / neljälle alkupalana)

300g jättikatkaravunpyrstöjä- scampeja (raakoja, pakaste)
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen kuivattu chili
 1 1/2- 2 dl oliiviöljyä
persiljaa

1. Sulata katkaravut, kuivaa ravut talouspaperilla
2. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna chili
3. Laita blinipannut levylle miedoimmalle lämmölle kuumenemaan
4. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää valkosipuli ja chili. Paista hetki ja lisää katkaravut. Paista kunnes alapuoli punertaa (1-2 min) ja käännä, paista toiset 1-2min. Jaa ravut blinipannuille, kaada öljy päälle ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Nauti vaalean leivän kanssa

Valmistusaika: 10 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti