KAHVILLA MAUSTETTU KARPALO-SUKLAAKAKKU
175g tummaa suklaata
2 dl kuivattuja karpaloita
175g voita
3 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl espressojauhetta
kuorrutus:
150g tummaa suklaata
1 1/2 dl vispikermaa
1 rkl voita
*
sormisuolaa
1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen
2. Sulata voi, sekä suklaa
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita sokeri voisulaan, ja lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita mukaan suklaa- Lisää jauhot, kahvi ja karpalot
4. Vaahdota valkuaiste ja kääntele valkuaisvaahto taikinaan
5. Rypistä leivin paperi ja laita irtopohjavuokaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 35 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä tahmeaksi. Anna kakun jäähtyä ja kumoa
6. Kaada kerma kattilaan, lisää suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa voi joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun pinnalle. Ripottele kakun pinnalle sormisuolaa juuri ennen tarjoilua
Valmistusaika : 15 min + paistaminen 35 min + jäähtyminen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti