MOUSSAKA
(kuudelle nälkäiselle)
(kuudelle nälkäiselle)
3 munakoisoa, à 250g
merisuolaa
rypsiöljyä
lihakastike:
2 pkt à 240g lampaan jauhelihaa (pakaste)
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
100g kuivattuja tomaatteja
100g kuivattuja tomaatteja
2 tlk tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
kanelitanko
1 tl kuivattua oreganoa
mustapippuria
ripaus suolaa
1 tl hienoa sokeria
béchamel-kastike:
5 dl täysmaitoa
50g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl raastettua muskottipähkinää
ripaus suolaa
50g raastettua parmesaania
1 kananmuna
1. Viipaloi munakoisot ja "itketä" ne eli ripottele viipaleille merisuolaa ja anna levätä vartti, kuivaa viipaleet talouspaperilla. Nosta viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille, sivele öljyllä ja paista 250-asteessa grillivastuksen alla 10 minuuttia
2. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna kuivatut tomaatit. Kuumenna öljy ja tomaatit pannulla, lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattimurska ja punaviini, kiehauta. Lisää mausteet ja anna hautua 20 minuuttia. Poista kanelitanko
3. Lämmitä maito. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada lämmin maito koko ajan vatkaten. Anna kuumentua kiehumispisteeseen. Mausta. Lisää parmesaani. Anna jäähtyä hetki ja lisää kananmuna ja sekoita
4. Öljyä uunivuoka. Laita pohjalle puolet lihakastikkeesta ja lado päälle munakoisoviipaleet, tee seuraava(t) kerros samoin. Kaada pinnalle béchamel-kastike. Ripottele päälle parmesaaniraastetta. Paista 200-asteessa 35 minuuttia. Anna levätä vartti ennen tarjoilua
Valmistusaika: 30 min + paistaminen 35 min + tasaantuminen 15 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti