sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Polpette di luccio

Yrittäjä ehti jo luulla, että Kivilahdesta ovat hauet loppuneet, kun alkukesästä ei tullut kalan kalaa. Onneksi pari viikkoa sitten virveliin nappasi melkein nelikiloinen hauki ja viime viikolla pari pienempää. Ensimmäinen hauki jauhettiin jälleen lapsityövoimalla  ja paistettiin perinteisiksi Kivilahden haukipihveiksi. Jotenkin tuli puhetta kananugeteista ja miten hauesta voisi tehdä vastaavia. Seuraavien haukien kohdalla sitteen googlailin ja päädyin soveltamaan tätä italialaista ohjetta. Maistui meille kaikille. Tomaattien täytteenä ensimmäiset kanttarellit. Kun yrtitkin ovat itsekasvatettuja, tarjolla oli varsinaista lähiruokaa.

FRITEERATUT HAUKIPALLEROT
"Polpette di luccio"
n 60kpl

n 1kg jauhettua haukea
2 sitruunaan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 dl vastaraastettua parmesaania
4 pientä kylmää keitettyä perunaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
4 kananmunaa
mieto punainen chili
suolaa, mustapippuria myllystä
korppujauhoja
*
rypsiöljyä friteeraamiseen

1. Valmista ensin sitruuna-aioli, sekoittamalla valmismajoneesiin yksi raastettu valkosipulin kynsi, yhden sitruunan raastettu kuori sekä liraus sitruunan mehua ja anna maustua kylmässä
2. Kuori ja raasta perunat, kuori ja raasta mukaan valkosipulin kynnet, lisää persilja, parmesaani ja sitruunan kuori
3. Sekoita mukaan hauki, ja kananmunat. Hienonna chili ja lisää sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunanmehulla. Anna tekeytyä hetki kylmässä 
4. Pyörittele taikina pieniksi pulliksi ja kääntele korppujauhoissa
5. Friteeraa pullat 180 asteisessa öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita, noin viisi minuuttia. Tarjoile pallerot sitruuna-aiolin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti