torstai 27. elokuuta 2015

Taas jauhelihaa

Mainos bussipysäkillä kehottaa välttämään jauhelihaa ja liittymään ruokakassin asiakkaaksi. Niinhän se on, että arkiruoka on usein jauhelihaa. Mikä toisaalta on yhtä monikäyttöistä kuin jauheliha? Se sopii keittoihin, paistoksiin, pulliin ja pihveihin. Mausteeksikin käy lähes kaikki mitä kaapeista löytyy. Silti on hyvä, jos välillä saa vinkkejä muualta eli nyt ohje kopioitu Kodin Kuvalehdestä. Ja sitä ruokakassiakin pitäisi joskus kokeilla.


BARBEQUELIHAMUREKKEET JA BATAATTIMUUSI

murekkeet:
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 dl korppujauhoja
2 dl (stout) olutta
1/2 dl barbeque-kastiketta
2 rkl hunajaa
1 rkl sinappia
1 kananmuna
mustapippuria, suolaa
sinihomejuustoa

1. Kaada korppujauhot ja olut kulhoon. Anna korppujauhojen turvota kymmenen minuuttia
2. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki murekkeen aineet ja mausta. Anna taikinan tekeytyä kymmenen minuuttia ja valmistele sillä aikaa bataatit
3. Muotoile taikinasta 8 pientä levyä ja laita keskelle sinihomejuustoa. Taita levyt ja varmista että reunat ovat kiinni. Nosta levyt uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteessa 20 minuuttia (Voit myös paistaa alkuperäisen ohjeen mukaan yhden ison murekkeen)


bataattimuusi:
1kg bataatteja
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
ripaus cayennepippuria
1 pieni chili (tulisuusaste oman maun mukaan)
suolaa

1. Kuori bataatit ja lohko pienemmiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita valkosipulinkynnet, loraus oliiviöljyä, cayennepippuri ja chili kulhoon. Lisää bataattilohkot, mausta suolalla ja sekoita
2. Kaada bataattilohkot leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200-asteessa 15-20 minuuttia. Kaada pehmenneet bataatit kattilaan ja muussaa perunanuijalla kevyesti. Tarkista maku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti