lauantai 8. elokuuta 2015

Leppäsavua

Lounastin yrittäjän kanssa Padasjoen satamabistrossa. Päivän annoksena oli savustettua possua. Maukas Merosen savustettu possun sisäfilee sai seurakseen punaviinikastikkeen (arvatenkin valmiina purkista), kauden vihanneksia (oikein hyviä) sekä ranskalaisia suoraan pussista. Merosen makkaroita olemme toisinaan ostaneet mökkimatkalla Asikkalasta Viipurilainen- kotileipomosta, lihaakin olisi ollut tarjolla, on vain jäänyt toistaiseksi kokeilematta.  Savustimemme mökillä on ahkerassa käytössä, mutta lähinnä vain kalan savustamisessa. Tällöin savunlähteena on tavallisesti kataja. Nyt kokkailin mökillä yhdessä yrittäjän kanssa omaa versiotani savustetusta possusta kera punaviinikastikkeen (purkista), vihannesten (meillä kanttarelleja) sekä perunoiden (meillä grillattuja varhaisperunoita). Possu tällä kertaa marketin viljapossua. Onnistunut kokonaisuus. Yrittäjän mukaan erittäin hyvää. Jopa loistavaa, kun kastikkeenkin keittelisi itse. Savulähteenä leppä, joka loi upean makean tuoksun ja makukin pysyi pehmeänä.




SAVUSTETTU POSSUN SISÄFILEE
(kahdelle)

viljapossun sisäfilee
suolaa, mustapippuria myllystä
dijon-sinappia
rypsiöljyä

1. Paista fileen pinnat nopeasti kiinni grillissä. Sekoita sinappi, öljy ja mausteet ja pyörittele filee seoksessa
2. Nosta liha savustimeen, ja savusta lämmönlähteen kuumuudesta riippuen 20-30 minuuttia (meillä meni 30 minuuttia)
3. Nosta filee jälkikypsymään vuokaan grillin ylätasolle, epäsuoran lämmön puolelle (ei siis suoraan liekin päälle) viideksi minuutiksi ja tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti