LOHILAKSA
tahna:
6 kuivattua chiliä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl kuminansiemeniä
1 tl valkopippuria
1 tl kurkumaa
2 neilikkaa
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 sitruunaruohoa
pieni salottisipuli
suolaa
*
600g lohta
1 limetti
2 dl kookosmaitoa
2 dl kalalientä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 kiinankaali
100g riisinuudeleita
rypsiöljyä
*
ituja
2 keitettyä kananmunaa
tahna:
6 kuivattua chiliä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl kuminansiemeniä
1 tl valkopippuria
1 tl kurkumaa
2 neilikkaa
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 sitruunaruohoa
pieni salottisipuli
suolaa
*
600g lohta
1 limetti
2 dl kookosmaitoa
2 dl kalalientä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 kiinankaali
100g riisinuudeleita
rypsiöljyä
*
ituja
2 keitettyä kananmunaa
1. Aloita tahnasta. Poista chileista siemenet. Paahda kuivamausteet (korianterinsiemenet, kuminansiemenet, valkopippuri, kurkuma ja neilika) kuumalla, kuivalla pannulla. Murskaa ne sen jälkeen morttelissa
2. Pilko chilit, kuori ja hienonna sipulit & inkivääri ja hienonna sitruunaruoho ja lisää mortteliin. Hiero tahnaksi ja mausta vielä suolalla
3. Lämmitä öljyä laakeassa kasarissa, lisää tahna ja kypsennä 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kookosmaito ja kalaliemi, anna kiehahtaa. Lisää soija- ja kalakastike
4. Kuutioi lohi ja paloittele kiinankaali . Anna riisinuudeleiden pehmentyä hetki kylmässä vedessä
5. Lisää pannulle lohi, kaali ja nuudelit. Kääntele hetki ja purista limetin mehu sekaan
6. Tarjoile itujen ja keitettyjen kananmunien kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti