torstai 7. elokuuta 2014

Pikkuleipiä papalle ja vähän muillekin

Mummun ja papan juhlien järjestelyssä jokaisella oli oma tärkeä roolinsa. Neidille ja serkulleen lankesi luonnostaan pikkuleipien leipominen. Koska papalla on gluteeniton ruokavalio, päätimme olla urheita ja kokeilla näiden suklaisten herkkujen leipomista gluteenittomana versiona, vaikkei siitä ollut aiempia kokeiluja. Ohjeen vehnäjauho korvattiin 1:1 gluteenittomalla jauhoseoksella ja tulos oli erittäin onnistunut. Kuvaa ei juhlien tuoksinassa tullut otettua.

SUKLAAHIPPUPIKKULEIVÄT
Chocolate chip cookies

(noin 60kpl)

1/3 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
225g pehmeää laktoositonta voita
1 dl hienoa sokeria
1 dl tummaa muscovadosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
450g tummaa suklaata

1. Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen (kiertoilmalle jos mahdollista, niin voit paistaa kolme pellillistä yhtä aikaa)
2. Rouhi suklaa
3. Mittaa kuivat aineet (vehnäjauho, sooda ja suola) kulhoon
4. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi toisessa kulhossa
5. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten voi-sokeri vaahtoon. Kääntele joukkoon jauhoseos ja sekoita mukaan rouhittu suklaa
6. Laita kolmelle leivinpellille paperi. Nostele kahdella lusikalla nokareita tasaisin välein pellille, 20 jokaiselle. Painele nokareet litteiksi. Paista noin 10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin ruskeita
7. Vedä pikkuleivät leivinpaperilla jäähtymään ja sammuta uuni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti