perjantai 29. elokuuta 2014

Muistinvarassa

Kesällä en katsonut televisiota käytännössä lainkaan. Muulloin yksi rentoutumiskeinoistani on erilaiset ruoka-ohjelmat. Usein tosin touhuan samalla muutakin ja resepteistä jää lähinnä idea mieleen. Tällä idealla salaattia tehtiin pari viikkoa sitten kylmän kurkkukeiton lisäkkeeksi ohjelmassa, jossa nuori kaveri kokkaa beachillä. Keittokin kuulosti mukavalta, nyt valmistin salaattia. Fenkoli on lempivihanneksiani, joten vaikka taisin tyhjentää pyykkikonetta ohjelmaa "katsoessani", jotain jäi muistiinkin. Kurkkua ja fenkolia hänenkin salaatissaan oli, muu menee vähän sinnepäin. Salaatti sopi erittäin hyvin teriyakilohen kanssa.


KURKKU-FENKOLISALAATTI

fenkoli, jossa lehtitupsut jäljellä
avomaankurkku
(tavallinenkin käy, käytä silloin 1/2)
1 valkosipulinkynsi
1 cm pala inkivääriä
3 rkl Yuzu-kastiketta
(tai aitoa yuzumehua, myös limetin mehu käy)
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl seesaminsiemeniä
suolaa, mustapippuria

1. Kuori kurkku kevyesti, eli vihreää kuorta saa jäädä vähän. Suikaloi kurkku ja fenkoli todella ohuiksi nauhoiksi. Älä kuitenkaan  käytä kurkun siemeniä sisältävää sisusta, ettei salaatista tule liian vetinen. Hienonna fenkolin lehtitupsut
2. Laita kurkku ja fenkolisuikaleet kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri mukaan
3. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Anna jäähtyä
4. Tee salaatille kastike sekoittamalla Yuzu-kastike ja oliiviöljy, mausta suolalla ja kevyesti mustapippurilla, kaada kastike salaatin päälle. Lisää paahdetut fenkolisiemenet ja hienonnetut fenkolin lehtitupsut, sekoita ja tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti