KURKKU-FENKOLISALAATTI
fenkoli, jossa lehtitupsut jäljellä
avomaankurkku
(tavallinenkin käy, käytä silloin 1/2)
(tavallinenkin käy, käytä silloin 1/2)
1 valkosipulinkynsi
1 cm pala inkivääriä
3 rkl Yuzu-kastiketta
(tai aitoa yuzumehua, myös limetin mehu käy)
(tai aitoa yuzumehua, myös limetin mehu käy)
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl seesaminsiemeniä
suolaa, mustapippuria
1. Kuori kurkku kevyesti, eli vihreää kuorta saa jäädä vähän. Suikaloi kurkku ja fenkoli todella ohuiksi nauhoiksi. Älä kuitenkaan käytä kurkun siemeniä sisältävää sisusta, ettei salaatista tule liian vetinen. Hienonna fenkolin lehtitupsut
2. Laita kurkku ja fenkolisuikaleet kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri mukaan
3. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Anna jäähtyä
4. Tee salaatille kastike sekoittamalla Yuzu-kastike ja oliiviöljy, mausta suolalla ja kevyesti mustapippurilla, kaada kastike salaatin päälle. Lisää paahdetut fenkolisiemenet ja hienonnetut fenkolin lehtitupsut, sekoita ja tarjoile
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti