torstai 28. elokuuta 2014

Mökillä kokkailtua

Kolmen viikon tauon jälkeen pääsimme viikonloppuna taas mökille. Onneksi sääkin suosi; öisin sadetta tuli ihan riittävästi, mutta päivällä lämpötila kohosi liki kahteenkymmeneen asteeseen ja aurinkokin paistoi.  Vaikka mustikoita ei tullut lainkaan, puolukkasadosta näyttää tulevan sitäkin parempi ja sade oli kasvattanut mukavasti kanttarellejakin. Nyt ei valmistettu kuitenkaan puolukoita, eikä kanttarelleja, vaan varsinaista fuusioruokaa; broileria saltimboccan tapaan, persikkasalsaa ja basmatiriisiä. Tästä määrästä riittää kuudelle.


BROILERIA SALTIMBOCCAN TAPAAN JA PERSIKKASALSAA


Persikkasalsa:
3 persikkaa
salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
lehtipersiljaa
n.1 dl sweet chili-kastiketta
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä

1. Aloita salsan valmistuksesta, jotta se ehtii maustua. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa persikat pieniksi, tasakokoisiksi (0,5 cm) kuutioiksi
2. Kuullota sipulit rypsiöljyssä, lisää persikat. Kun seos alkaa painua kasaan lisää sweet chili-kastiketta noin puoleen väliin seosta, sekä reilu nippu hienonnettua persiljaa. Anna hautua hiljaisella tulella kymmenisen minuuttia. Lisää tarvittaessa sweet chili-kastiketta, jos seos alkaa kuivua liikaa. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa broilerin lisäkkeenä

Broileri:
6 broilerinrintafileetä
6 viipaletta parmankinkkua
6 viipaletta maukasta juustoa (nyt tummaa Polaria)
12 salvian lehteä
suolaa, mustapippria
1 1/2 dl valkoviiniä

1. Nuiji broilerinrintafileet ohuemmiksi
2. Mausta jokainen filee suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin. Laita fileille  salvianlehti ja (pieni) viipale juustoa. Taita fileet kahtia
3. Kääri taitettu filee parmankinkkuun ja kiinnitä filee hammastikulla
4. Grillaa fileitä pari minuuttia / puoli (aika riippuu täysin grillistäsi, voit myös paistaa fileisiin värin pannulla) ja nosta uunivuokaan. Hienonna vuokaan loput salvianlehdet ja kaada vuuan pohjalle valkoviini. Nosta vuoka grillin ylätasolle ja pienennä grillin lämpö minimiin. Anna fileiden kypsyä noin kymmenen minuuttia eli se aika joka sinulla menee riisin keittämiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti