KREPPEJÄ, KARAMELLISOITUA OMENAA JA KANELIKERMAA
12 kreppiä
12 kreppiä
krepit:
3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
vajaa 1/2 dl hienoa sokeria
ripaus suolaa
4 dl maitoa
*
voita paistamiseen
karamellisoidut omenat:
6 omenaa
50g voita
3/4 dl ruokokidesokeria
3/4 dl tummaa muscovadosokeria
3/4 dl tummaa muscovadosokeria
pala inkivääriä
kanelikerma:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kanelia
*
Cointreau-likööriä
voita
saksanpähkinöitä
voita
saksanpähkinöitä
1. Valmista ensin kreppitaikina. Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Vatkaa kananmunat sekaan ja lisää viimeisenä maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä tunnin verran
2. Lisää kuumalle pannulle voita ja pari pientä kauhallista taikinaa. Pyörittele taikina ympäri pannua, käännä kreppi kun alapuoli on saanut väriä. Toista kunnes ole paistanut kaikki letut. Minulla tuli tällä ohjeella 12ohutta kreppiä
3. Poista omenoista siemenkota omenaporalla ja leikkaa omenat lohkoiksi. Sulata voi pannulla, lisää sokeri ja anna seoksen muuttua kullanruskeaksi. Lisää omenalohkot, sekä palanen inkivääriä. Paistele kunnes omenat alkavat pehmetä, poista inkiväärin palanen
4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla
5. Nosta krepille pari ruokalusikallista omenoita ja taittele lettu ensin puoliksi ja sitten vielä puoliksi
6. Sulata voi pannulla ja kaada sekaan halutessasi tilkkanen Cointreau-likööriä, nosta kreppi/ ruokailija pannulle ja anna kreppien lämmetä (voit kääntää ne, jotta ne lämpiävät tasaisesti) Tarjoile krepit lämpiminä kanelikerman kanssa ja pähkinöiden kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti