sunnuntai 17. elokuuta 2014

Uudenlaista ankkaa

Usein tulee toistettua samoja tuttuja reseptejä, kuten ankanrintojen kohdalla appelsiinikastiketta. Eilen ajattelin päivän ruokia ääneen ja teini kysyi voisiko ankkaa tehdä jollain toisella tavalla. Onneksi kysyi, sillä googlailun tuloksena löytyi uusi ja todella maukas ohje. Aineetkin sellaiset, joita löytyy aina kotoa. Neljälle hengelle riittää tavallisesti kaksi ankanrintaa. Valmistin kuitenkin kolme, ajatuksella laittaa yksi viikolla salaatin sekaan. Ihan täysin en alkuperäistä ohjetta seurannut, ankkanikin oli pakastealtaasta. Nyt lisäkkeenä oli papuja, mutta riisi tai vaikka kuskus olisi imenyt upean kastikkeen makuja

ANKANRINTAA ITÄMAISIN MAUIN

3 ankanrintaa
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
1/2 punasipulia
suolaa, mustapippuria
*
3 rkl soijakastiketta
3 rkl valkoviiniä
yhden sitruunan puristettu mehu

1. Laita uuni päälle 120-asteeseen. Viillä ankanrintoihin nahkapuolelle lihaan asti ulottuva ristikko.  Hienonna chili, kuori ja puolita valkosipulinkynnet, Kuori ja suikaloi inkivääri, Kuori ja viipaloi punasipuli
2. Laita ankanrinnat nahkapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle ja levy täysille. Suolaa ja pippuroi pinta. Kun rasva alkaa tiristä, lisää vihannekset. Käännä ankanrinnat, kun nahkapuoli on rapea eli noin 5 minuutin kohdalla, paista vielä pari minuuttia. Suolaa ja pippuroi nahkapuoli.
3. Lisää pannulle keskenään sekoitetut nesteet ja anna kiehahtaa. Laita päälle folio ja nosta pannu uuniin kahdeksaksi minuutiksi. Sammuta samalla uuni. Ota ankanrinnat pois uunista (jätä pannu vielä uuniin) ja kääri folioon kahdeksaksi minuutiksi. Leikkaa levänneet ankanrinnat viipaleiksi ja nosta pannuun. Valuta pannun lientä päälle ja tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti