ANKANRINTAA ITÄMAISIN MAUIN
3 ankanrintaa
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
1/2 punasipulia
suolaa, mustapippuria
*
3 rkl soijakastiketta
3 rkl valkoviiniä
yhden sitruunan puristettu mehu
1. Laita uuni päälle 120-asteeseen. Viillä ankanrintoihin nahkapuolelle lihaan asti ulottuva ristikko. Hienonna chili, kuori ja puolita valkosipulinkynnet, Kuori ja suikaloi inkivääri, Kuori ja viipaloi punasipuli
2. Laita ankanrinnat nahkapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle ja levy täysille. Suolaa ja pippuroi pinta. Kun rasva alkaa tiristä, lisää vihannekset. Käännä ankanrinnat, kun nahkapuoli on rapea eli noin 5 minuutin kohdalla, paista vielä pari minuuttia. Suolaa ja pippuroi nahkapuoli.
3. Lisää pannulle keskenään sekoitetut nesteet ja anna kiehahtaa. Laita päälle folio ja nosta pannu uuniin kahdeksaksi minuutiksi. Sammuta samalla uuni. Ota ankanrinnat pois uunista (jätä pannu vielä uuniin) ja kääri folioon kahdeksaksi minuutiksi. Leikkaa levänneet ankanrinnat viipaleiksi ja nosta pannuun. Valuta pannun lientä päälle ja tarjoile
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti