lauantai 8. helmikuuta 2014

Viikonlopun aloitus

Kiireisen viikon jälkeen perjantaina on vihdoin aikaa itselle ja perheelle. Ateria saa valmistua nopeasti, mutta viikonlopun aloituksessa makujen pitää olla kohdallaan. Tämä salaatti johdattelee samoihin makumaailmoihin kuin parin viikon takainen makumatka Libanoniin. Yksinkertaiset aineet, joiden yhdistelmä on enemmän kuin osiensa summa. Salaatti sopii hyvin grillatun kanan, lohen tai vaikka pihvin seuraksi. Lasi hyvää viiniä kaveriksi ja viikonloppu voi alkaa. Ohje Koti ja keittiö-lehdestä.


FATTOUSH-SALAATTI

2 pita-leipää
oliiviöljyä
seesaminsiemeniä
sormisuolaa
*
kurkku
pieni punasipuli
200g kirsikkatomaatteja
2 dl tuoreita mintunlehtiä
1 dl lehtipersiljanlehtiä

kastike:
pieni valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus sormisuolaa
pari kierrosta mustapippuri myllystä

1. Sivele pitaleiville öljyä ja paista ne pannulla molemmin puolin rapeiksi. Ripottele leiville seesaminsiemeniä ja sormisuolaa, anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneet leivät suupaloiksi
2. Leikkaa kurkusta juustohöylällä suikaleita. Kuori ja viipaloi sipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Laita vihannekset ja leipäpalat tarjoiluvadille
3. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita öljy, sitruunanmehu, valkosipuli, suola ja mustapippuri kulhossa ja kaada salaatin päälle, sekoita. Anna maustua 5 minuuttia. Viimeistele yrttien lehdillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti