FATTOUSH-SALAATTI
2 pita-leipää
oliiviöljyä
seesaminsiemeniä
sormisuolaa
*
kurkku
pieni punasipuli
200g kirsikkatomaatteja
2 dl tuoreita mintunlehtiä
1 dl lehtipersiljanlehtiä
kastike:
pieni valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus sormisuolaa
pari kierrosta mustapippuri myllystä
1. Sivele pitaleiville öljyä ja paista ne pannulla molemmin puolin rapeiksi. Ripottele leiville seesaminsiemeniä ja sormisuolaa, anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneet leivät suupaloiksi
2. Leikkaa kurkusta juustohöylällä suikaleita. Kuori ja viipaloi sipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Laita vihannekset ja leipäpalat tarjoiluvadille
3. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita öljy, sitruunanmehu, valkosipuli, suola ja mustapippuri kulhossa ja kaada salaatin päälle, sekoita. Anna maustua 5 minuuttia. Viimeistele yrttien lehdillä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti