POROPOTTI eli POROA "POT PIE"
500g poron kulmapaistia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sellerinvarsi
1 rkl tuoretta timjamia
mustapippuria, suolaa
2 reilun kokoista porkkanaa
reilu pala palsternakkaa
rypsiöljyä
n. 1/2 l lihalientä
3/4 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kuivattuja suppilovahveroita + vettä liottamiseen
1 1/2 dl ohraryynejä
(kokonainen, esikypsytetty)
nokare sinihomejuustoa
*
lehtitaikinaa, kananmuna
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkana ja palsternakka ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuutioi selleri. Hienonna timjami
2. Laita suppilovahverot veteen likoamaan
3. Poista paistista kalvot terävällä veitsellä ja kuutioi paisti suun mentäviksi paloiksi
4. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sipulit, timjami ja selleri. Kuullota vihanneksia pari minuuttia ja lisää porkkana ja palsternakka ja kuullota pari minuuttia lisää välillä sekoittaen. Lisää pannulle tilkka lihalientä ja jätä juurekset hautumaan
5. Paista kulmapaistipalaset toisella pannulla rypsiöljyssä , mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada juuresten sekaan
6. Purista suppilovahveroista liika vesi pois, hienonna niitä vähän ja paista sekä lisää juuresten ja poron sekaan. Lisää vielä karpalot ja ohraryynit ja keitä hiljaisella lämmöllä puolisen tuntia. Lisää tarvittaessa lihalientä, jos neste uhkaa haihtua. Seos saa kuitenkin olla lopussa paksua, muhennosmaista. Lisää lopuksi nokare sinihomejuustoa mukaan ja sekoita. Tarkista maku
7. Jaa annos neljään uunivuokaan. Kauli lehtitaikinasta vähän vuokia suuremmat ympyrät ja painele ne vuokiin. Voitele taikina kananmunalla ja pistele kuoreen reikiä. Paista 200 asteessa n 20 minuuttia ja kunnes taikina on kypsää. Tarjoile salaatin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti