sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Thaimaan makuja

Perjantaina laitoin työpäivän jälkeen possun kassleria mietoon lämpöön uuniin kypsymään,  ennen puolta yötä revin sen hienoksi ja kaadoin maustekastikkeen päälle. Lauantaina tiedossa oli siis nyhtöpossua. Possun kaveriksi tein Kotivinkin ohjeella salaattia. Tämä thaimaalainen salaatti valmistetaan alkuperäisreseptissä vihreästä keittopapaijasta ja tässä Suomi-versiossa papaija on korvattu kaalilla. Thaimaankävijät eivät varmaan arvosta tätä versiota, mutta hyvää salaatti oli. Ja sopi erinomaisesti possua keventämään. Tätä tehdään uudestaankin!


SOM TAM-SALAATTI KAALISTA
(kuudelle)

300g talvikaalia
200g porkkanaa
100g vihreitä papuja (pakaste)
10 punaista kirsikkatomaattia
1 dl suolapähkinöitä

kastike:
2 rkl tummaa muscovadosokeria
3 rkl kalakastiketta
1 punainen chili
2 limettiä
*
tuoretta korianteria

1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Suikaloi kaali juustohöylällä. Puolita ja halkaise pavut. Puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kaikki salaatin aineet kulhossa ja puristele seosta käsin, jotta se mehustuu
2. Valmista kastike. Sekoita sokeri, kalakastike, limettien raastettu kuori ja mehu. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. Anna maustua. Viimeistele tuoreella korianterilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti