maanantai 17. helmikuuta 2014

Kahvin makua muffineissa

Kameraan on jäänyt kummittelemaan muutamia leivonnaisia, jotka löytyivät vasta nyt. Valmiit tuotteet on kyllä syöty jo viikkoja sitten. Neiti rakastaa leipomista, joten sunnuntainen jälkiruoka on viime aikoina ollut hänen vastuullaan. Nämä muffinit tarjoiltiin avokado-kurkkukeiton ja kuhan jälkeen pari viikkoa sitten. Muffineja maustaa suklaan lisäksi kahvi ja ne kuulostavat sitä, että sopivat hyvin (vain) aikuiseen makuun kahvin kanssa tarjoiltuna. Täytteen valkosuklaa kuitenkin pehmentää kahvin makua, joten maut ovat mieleisiä lapsillekin. Muffinit ovat parhaimmillaan heti tuoreina. Ohje mukaillen Maku-lehdestä.


SUKLAAMUFFINIT MOKKASYDÄMELLÄ
12 kpl

150g voita
2 dl hienoa sokeria
100g tummaa suklaata
4 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

täyte:
2 tl espressojauhetta
1 rkl kuumaa vettä
100g ranskankermaa
100g valkosuklaata
*
valkosuklaata koristeluun

1. Valmista ensin täyte. Sekoita kahvi kuumaan veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja todella varovasti mikrossa. Sekoita kahvi ja ranskankerma, lisää sula suklaa ja sekoita. Nosta jääkaappiin
2. Vaahdota voi ja sokeri. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää sula suklaa voi-sokerivaahtoon.  Lisää kananmunat sekaan yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin
3. Laita paperiset muffinivuuat muffinipellille. Laita lusikallinen taikinaa jokaiseen vuokaan. Jaa täyte vuokiin taikinan päälle. Lisää loppu taikina vuokiin. Paista  170-asteessa  noin 20 minuuttia. Koristele vähän jäähtyneet muffinit halutessasi sulatetulla valkosuklaalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti