KARITSANKYLJYKSET "DUKKAH"
1kg karitsankyljyksiä
suolaa
oliiviöljyä
tuoretta korianteria (nyt minttua)
DUKKAH-MAUSTE
(1- 1 1/2 dl)
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl pistaaseja
2 rkl kuorittuja manteleita
2 rkl korianterin siemeniä
1 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 rkl seesaminsiemeniä
1. Aloita dukkahin valmistuksesta. Paahda kaikkia aineita seesaminsiemeniä lukuun ottamatta kuivalla pannulla keskilämmössä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Laita mausteet mortteliin ja hakkaa jauheeksi (tai käytä tehosekoitinta)
2. Paahda seesaminsiemenet pannulla ja lisää muiden mausteiden sekaan, sekoita
3. Ota liha huoneenlämpöön. Grillaa (parilapannussa tai grillissä) kyljyksiä paksuudesta riippuen 2-3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja nosta leikkuulaudalle folion alle vetäytymään 10 minuutiksi
4. Hienonna tuoreyrtti ja sekoita dukkahiin. Lämmitä oliiviöljy kädenlämpöiseksi ja sivele kyljykset öljyllä ja pyöräytä dukkahissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti