Alkukeiton ohje Glorian ruoka&viinistä muutaman vuoden takaa. Alkuperäisessä ohjeessa mäti tarjoiltiin pienten leipien päällä, minä lisäsin sen keittoon ja jätin ruohosipulin pois. Käytettyjä makuja oli mukava arvuutella, edes raaka-aineet ostaneet neiti ja yrittäjä eivät tunnistaneet makuja heti.
LÄMMIN KURKKU-AVOKADOKEITTO
(kuudelle alkukeittona)
1 sipuli
1 tuore kurkku
2 kypsää avokadoa
rypsiöljyä
4 dl kasvislientä
ripaus mustapippuria myllystä
1-2 dl kuohukermaa
*
muikunmätiä
1. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuori. Paloittele avokadot
2. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa hetki, lisää kurkut ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää avokado ja kasvisliemi. Keitä noin 5 minuuttia
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tähän asti voit valmistella keiton hyvissä ajoin etukäteen
4. Lisää kerma ja kuumenna keitto. Annostele tarjoiluastioihin ja laita kuhunkin teelusikallinen mätiä pinnalle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti