lauantai 15. helmikuuta 2014

Hienostunut keitto arkeen tai alkuruuaksi

Tiivis työviikko taas takana. Useimpina päivinä lähdin liikkeelle ennen muuta perhettä ja kotiuduin, kun muu perhe oli jo nauttinut illallisen. Viikonlopun aterioiden ylijäämät helpottivat yrittäjän ja jälkikasvun alkuviikkoa, sillä jälkikasvulla riittää harrastuksia lähes jokaiselle päivälle koulun jälkeen. Yhtenä päivänä valmistin jopa ruokaa, tosin seuraavaa päivää varten. Samalla vihanneslokeroon jäänyt fenkoli pääsi hyötykäyttöön.  Hienon makuisen keiton ohje on Glorian ruoka & viinistä. Minusta tähtianis tuli liian voimakkaasti läpi, joten pehmensin makua kermalla. Jotta arkipäivän aterian proteiinit olisi turvattu keiton lisäksi tarjottiin raejuustoa. Alkuruokakeitossa raejuustoa ei käytetä

PORKKANA-FENKOLIKEITTO

6 (n 600g) porkkanaa
1 sipuli
1 (n 250g) fenkoli
50g voita
3 tähtianista
5 dl kasvislientä
(1 dl kermaa)
*
vähärasvaista raejuustoa

1. Kuori ja paloittele porkkana. Paloittele fenkoli, jätä lehtitupsut koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli
2. Sulata voi kattilassa. Lisää kasvikset ja tähtianikset. Kuullota sekoitellen 5 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä
3. Ota tähtianikset pois. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Pehmennä halutessasi kermalla. Viimeistele annokset hienoksi leikatuilla fenkolin lehtitupsuilla
4. Tarjoile arkiversio raejuuston kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti