ITALIALAINEN KUKKAKAALISALAATTI
(nyt kahdelle grillatun kanan lisäkkeenä)
pieni kukkakaali
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl pinjansiemeniä
3 rkl kuivattuja karpaloita
MARINADI
valkosipulin kynsi
2 anjovisfileetä + 2 tl hunajaa
(pitäisi olla 2 sardellifileetä)
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua + 1/2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl pieniä kapriksia
pari kierrosta mustapippuria myllystä
1. Paahda pinjasiemenet kuivalla pannulla
2. Leikkaa kukkakaali litteiksi paloiksi. Paista rypsiöljyssä molemmin puolin kunnes palat alkavat saada väriä, kukkakaali saa kuitenkin jäädä rapeaksi
3. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna anjovikset. Yhdistä kaikki marinadin aineet ja sekoita
4. Laita kukkakaalit, pinjansiemenet ja karpalot kulhoon ja kaada marinadi päälle. Sekoita. Nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti