sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kahden Arin kuhaa

Jälkikasvun koulut alkavat tulevalla viikolla ja kesäloma on mukava lopettaa hyviin makuihin. Toteutin viikonloppuna useammankin toiveen. Eilen teinin toivomuksesta possun ribsejä ja neidin toivomuksesta creme bruleeta. Teini tosin nautti bruleensa vasta tänään iltapäivällä aamiaiseksi kotiuduttuaan kavereilta. Tämän päiväisen jälkiruuan, jäätelökakun, tein pakastimeen jo eilen, sillä päivän pääruoka vaati vähän enemmän askartelua. Mukana lähiruuan elementtejä, pinaatit omasta ruukkupuutarhasta ja kuha mökillä rakennushommissa auttelevan Arin kalastamaa. Hesarin kuukausiliitteestä 8/13 kopioimani kuharesepti oli myös Arin kehittelemä, käytin siis kokki Ari Ruohon ohjetta. Jokirapuja ei tällä kertaa ollut, joten käytin kuorellisia katkarapuja. Lisäsin myös katkaravut valmiiseen vinegrettiin.  Ohje oli varsin summittainen ja oletan kokin käyttävän tomaatista vain lihan ja jättävän sisukset (=siemenet) pois. Tällaiselle kotikokille sallittakoon koko tomaatin käyttäminen.  Uskon jokiravunkuorten ja vain tomaatin lihan käyttämisen tuovan vielä intensiivisemmän maun vinegrettiin, mutta erittäin hyvää tämä oli näinkin. Pikkuneiti vain maistoi vinegrettiä, mutta teini piti siitä paljon.

ARIN KUHAA

600g kuhafileitä
250g tuoretta pinaattia
60g voita
suolaa

1. Rapuöljy:
500g kuorellisia katkarapuja
2 rkl tomaattipyreetä
timjamin oksa
terttutomaatin ranka
pala chiliä
laakerinlehti
3 dl öljyä

2. Tomaatti-rapuvinegretti:
5 terttutomaattia
1 rkl sitruunamehua
1 dl tomaatti-rapuöljyä
hyppysellinen suolaa
(katkaravut)

1. Valmista ensin rapuöljy, jotta se saa jäähtyä. Kuori katkaravut
2. Kuumenna kattila ja lisää katkaravun kuoret ja tomaattipyree, sekoita
3. Lisää mausteet ja terttutomaatin ranka sekä öljy. Sekoita ja anna hautua noin 20 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä
4. Valmista vinegretti. Kuutioi tomaatit ja purista sitruunasta mehu
5. Kaada kattilaan 1 dl tomaattiöljyä, kuumenna ja lisää tomaattikuutiot ja sitruunanmehu (sekä katkaravut). Mausta suolalla
6. Poista kuhafileistä keskiruoto leikkaamalla. Mausta fileet suolalla. Laita pannulle puolet voista ja paista fileet rapeiksi kuumalla pannulla
7. Lämmitä kattilassa loppu voi ja lisää pinaatit, sekoita ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria
8. Asettele pinaatti lautasille, nosta kuhafileet päälle ja kaada päälle tomaatti-rapuvinegrettiä. (Lisäksi voit tarjota keitettyjä perunoita)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti