ARIN KUHAA
600g kuhafileitä
250g tuoretta pinaattia
60g voita
suolaa
1. Rapuöljy:
500g kuorellisia katkarapuja
2 rkl tomaattipyreetä
timjamin oksa
terttutomaatin ranka
pala chiliä
laakerinlehti
3 dl öljyä
2. Tomaatti-rapuvinegretti:
5 terttutomaattia
1 rkl sitruunamehua
1 dl tomaatti-rapuöljyä
hyppysellinen suolaa
(katkaravut)
1. Valmista ensin rapuöljy, jotta se saa jäähtyä. Kuori katkaravut
2. Kuumenna kattila ja lisää katkaravun kuoret ja tomaattipyree, sekoita
3. Lisää mausteet ja terttutomaatin ranka sekä öljy. Sekoita ja anna hautua noin 20 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä
4. Valmista vinegretti. Kuutioi tomaatit ja purista sitruunasta mehu
5. Kaada kattilaan 1 dl tomaattiöljyä, kuumenna ja lisää tomaattikuutiot ja sitruunanmehu (sekä katkaravut). Mausta suolalla
6. Poista kuhafileistä keskiruoto leikkaamalla. Mausta fileet suolalla. Laita pannulle puolet voista ja paista fileet rapeiksi kuumalla pannulla
7. Lämmitä kattilassa loppu voi ja lisää pinaatit, sekoita ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria
8. Asettele pinaatti lautasille, nosta kuhafileet päälle ja kaada päälle tomaatti-rapuvinegrettiä. (Lisäksi voit tarjota keitettyjä perunoita)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti