maanantai 1. heinäkuuta 2013

Raparperivarkaissa

Oman tontin antimet rajoittuvat omeniin, joita saamme toisinaan runsaasti ja toisinaan vaalimme yhtä ainokaista, sekä ruukuissa kasvaviin salaatteihin ja yrtteihin. Onneksi saamme käydä aidan toisella puolella, luvan kanssa, raparperivarkaissa. Nyt raparperit pääsivät neidin synttärijuhlien muffineihin. Ohje kopioitu Maku-lehdestä 2/13 ja muutettu gluteenittomaksi. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa kookosjauhoja leivonnassa. Ovat erittäin kuitupitoisia ja tekevät helposti taikinasta liian tiiviin, joten ihan pelkästään niillä en uskaltanut mennä. Raparperi raikasti mukavasti muuten tuhtia taikinaa ja kookos maistui hyvin. Teemme näitä uudestaan.

RAPARPERI-KOOKOSMUFFINIT                                                              tuunattu gluteenittomiksi
12 kpl

taikina:
2 kananmunaa
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 dl kookosjauhoja
1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl kermaa
3 dl raparperipaloja

kuorrutus:
2 1/2 dl kookoshiutaleita
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl hienoa sokeria
1 tl sitruunamehua

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää rasva ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi raparperipalat mukaan
2. Laita muffinipellille paperiset vuuat ja jaa taikina vuokiin. Paista 200-asteessa  12 minuuttia
3. Tee kuorrutus sekoittamalla kaikki kuorrutuksen aineet keskenään
4. Ota pelti uunista ja levitä kuorrutus muffinien pinnalle. Jatka paistamista n 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus alkaa saada väriä

Muffinit ovat parhaillaan päivän kuluessa paistamisesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti