keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Grillilautanen

Vaikka perheessämme ruoka valmistetaan kesällä pääosin grillaamalla, grilliruokien ohjeita tässä blogissa on varsin vähän. Suurinta osaa resepteistä taitaa pitää itsestään selvyyksinä, eikä niitä tule kirjoitettua blogiin. Koska blogin pääasiallinen tarkoitus on tehdä jälkikasvulle isoa keittokirjaa, minun tulee terästäytyä ja kirjoittaa myös näitä  aikuisille kokkaajille tuttuja juttuja. Sunnuntain aterian tein kokonaan grillissä, salaattia lukuun ottamatta. Kaikki  perinteisiä grilliruokia, mutta vähän sieltä sun täältä eli yhtenäistä makumaailmaa sai hakea. Siis jokaiselle jotain. Aterian kaikki osat valmistuivat grillissä yhtä aikaa, grillin eri osia hyväksi käyttäen.


GRILLILAUTANEN

GRILLATUT BROILERIN RINTAFILEET
4 broilerin rintafileetä
Mausteseos:
tuoretta timjamia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1/2 sitruunan raastettu kuori
loraus oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa

1. Tee mausteseos ja levitä broilerin fileille. Anna maustua jääkaapissa useampi tunti 
2. Nosta broilerin fileet mausteseoksesta ja laita grilliparilalle paistumaan. Kääntele paistumisen aikana muutama kerta ja valele mausteseoksella. Nosta  grillin yläritilälle noin kahdeksan minuutin paistamisen jälkeen


TOMAATTIBRUSCHETTA
4 viipaletta hyvää (päivän vanhaa) vaaleaa leipää

oliiviöljyä, 1 valkosipulin kynsi
*
2 isoa tomaattia
10 basilikan lehteä
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä


1. Valmista ensin tomaattiseos. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilikan lehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita keskenään ja mausta sormisuolalla ja parilla kierroksella mustapippuria myllystä. Viimeistele oliiviöljyllä
2. Grillaa leipiä grillin alatasolla jatkuvasti tarkkaillen ja käännellen muutama minuutti, nosta ylätasolle, kun leivät alkavat saada väriä molemmin puolin

3. Sivele leivät kauttaaltaan oliiviöljyllä ja hankaa halkaistulla valkosipulin kynnellä. Nosta päälle tomaattiseosta

GRILLATUT HERKKUSIENET
herkkusieniä
pekonia
paprika-chili tuorejuustoa

1. Taita herkkusienistä jalka irti (käytä vaikka pastakastikkeeseen)
2. Täytä herkkusienet tuorejuustolla
3. Kiedo herkkusienet pekoniin
4. Grillaa parilapannulla tai grillausalustalla kunnes pekoni tummuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti