tiistai 2. heinäkuuta 2013

Sitruunaa ja kookosta

Sitruuna ja kookos, kaksi neidin lempimakua. Nyt ne yhdistyivät syntymäpäivillä tarjoilluissa pikkuleivissä. Maku-lehden alkuperäisessä ohjeessa täytteenä oli lemon curdia, sekin olisi toiminut hyvin. Neiti halusi kuitenkin kookoksen makua mukaan, joten lisäsin sekä täytteeseen kookoshiutaleita, että täytin pikkuleivät kookoshillolla. Pikkuleivät kannattaa täyttää sitä mukaa, kun niitä menee, sillä useamman tunnin odottelussa ne pehmenevät.

SITRUUNA-KOOKOS PIKKULEIVÄT, kananmunaton
n 30 täytettyä

400g voita
3 dl hienoa sokeria
2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1/2 dl kookoshiutaleita
vajaa 9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

täyte:
kookoshilloa (JamIt)
*
hienoa sokeria

1. Sulata voi, lisää sokeri ja jäähdytä
2. Lisää seokseen sitruunan mehu  ja kuoriraaste
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri-sitruunaseokseen, sekoita taikinaksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään
4. Muotoile taikinasta 2 tankoa ja leikkaa tangot lanteiksi
5. Levitä lantit pellille leivinpaperin päälle, jätä väliin leviämisvaraa. Paista 200 asteessa n 10 minuuttia, anna jäähtyä
6. Levitä täytettä joka toiselle pikkuleivälle ja paina toinen päälle, kierittele hienossa sokerissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti